De chronisch vermoeide Laura Platter (29) revalideert van corona bij de nazorgpolikliniek van het Radboudumc op Dekkerswald en doet creatieve therapie.
Volledig scherm
PREMIUM
De chronisch vermoeide Laura Platter (29) revalideert van corona bij de nazorgpolikliniek van het Radboudumc op Dekkerswald en doet creatieve therapie. © Gerard Verschooten

Opvallende gelijkenis tussen ex-coronapatiënten en mensen met Q-koorts: ‘De vermoeidheid beïnvloedt hun hele leven’

NIJMEGEN - Coronapatiënten kunnen nog lang klachten houden. Het Radboudumc heeft een nazorgpolikliniek ingericht op Dekkerswald. Internist-infectioloog Chantal Bleeker is bezorgd. ,,Het is dezelfde chronische vermoeidheid die ik zag na Q-koorts.”

7 reacties

 • ikke

  6 maanden geleden
  Wat een hele grote onzin, jammer dat de redactie deze onzin plaatst! De Nederlandse veehouderij is wereldkampioen gezondheid en milieubelasting, nergens ter wereld is de productie milieu en gezondheid technisch zo goed als in Nederland!! Maar als u over ziektes begint, ga dan maar eerst eens kijken bij uw huisarts welke mogelijke ziektes door de mensen in Nederland binnen gebracht kunnen worden en waarvoor de huisartsen gewaarschuwd worden welke ziekte beelden erbij horen! Als u gezondheid belangrijk vind, blijf dan in Nederland, en eet Nederlandse producten, dan is gezondheid geen probleem...
 • Weschietennietechtop

  6 maanden geleden
  By the wayIk kom uit de binnenringHeb van alles gezien aan patiëntenDesastreus, tragisch. Lifes geruïneerd . Het is de variant van de pest en cholera.Wachten op al die debielen die zonodig op vakantie moeten; leg de rekening vd tweede golf aub daar neer. Een ezel is nog slimmer
 • Weschietennietechtop

  6 maanden geleden
  Bla bla blaIedere zware infectieziekte trekt een wisselQ koorts Covid etc etc Patiënten kennen een zwaar chronisch natraject; heel tragisch. In geval Q koorts heeft de overheid en de geitenmaffia dit onder de pet gehouden...bang voor claims. Met covid krijgen we dezelfde post -infectieklachten. Erkenning is de start van verbetering; but let us face iT : we krijgen de rekening van desastreuze uitbreiding en geldlust. Ik wens alle slachtoffers sterkte; we dachten ons gebeurt niets. Sterkte.
 • M S

  6 maanden geleden
  Hierbij wil ik je graag een afstands knuffel geven.... Wie weet gaat Covid onderzoek ons ook nog iets goeds brengen.Ik heb Covid19 inmiddels gehad en dit was (voor mij persoonlijk) minder zwaar dan de infectie die bij mij "ME" heeft veroorzaakt en ik lijk er niet slechter dan eerder op te zijn geworden. Mocht u het onverhoopt toch krijgen hoop ik hetzelfde voor u. 
 • M S

  6 maanden geleden
  Ook ME / CVS begint bij een infectie waarna men niet meer volledig is hersteld. Ik sluit mij aan bij het bericht van Jan. Als patient hoop ik dat Covid19 een doorbraak gaat geven in het begrip over dit type na ziektes.Voor iedereen: "Je wilt het risico van dit soort chronische ziektes echt niet!"

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Nijmegen e.o.