Een kinderopvanglocatie van Kion in Mook.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kinderopvanglocatie van Kion in Mook. © Gerard Verschooten

Opvangorganisatie Kion: ‘Ook kinderen van niet-werkende ouders moeten gratis opvang krijgen’

NIJMEGEN - In het nieuwe regeerakkoord staan plannen om de kinderopvang vrijwel gratis te maken. Maar alleen voor werkende ouders en dat vindt opvangorganisatie Kion uit Nijmegen een gemiste kans.

13 reacties

 • Marloes Van den Brink

  5 maanden geleden
  Laat Kion eerst de opvang voor de huidige, flink betalende, klanten maar eens goed regelen. Die zit zo overvol dat een keer een dagje ruilen of een extra dag opnemen onmogelijk is..
 • Jozefien Sessink

  5 maanden geleden
  Voor kinderen kies jezelf voor , daar hoeft de overheid ( dus wij als belasting betaler) niet voor op te draaien. Wij hadden 2 ernstig chronisch zieke kinderen. Kon niet buitenshuis werken, en ook nooit nergens geen tegemoetkoming voor gehad. Dat kennen ze niet.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Gratis is een links waanidee. Alles moet betaald worden. Waarom moeten mensen die kinderbijslag krijgen nog meer voordeeltjes ontvangen? Dit is gewoon inkomenspolitiek. Nivelleren.
 • Jan den Tien

  5 maanden geleden
  Gewoon (bij)betalen naar draagkracht. En laat de opvang dat zelf regelen, niet via belastingdienst.
 • Piet Moenen

  5 maanden geleden
  Er wordt eens tijd dat loon opgeknipt wordt. Alles in Nijmegen is loon kion en nog een kion. Denk je dat je er vanaf bent als ze naar de lagere school gaan? Nee hoor ook daar kion. Kion is zelf betrokken bij het werven van leeekrachten in het PO. Nijmegen geeft zo slecht onderwijs. Niet te geloven. Geld is de drijfveer. Niet goed onderwijs.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.