De Valkenaerhof in de Nijmeegse wijk Lindenholt was een van de eerste straten waar de nieuwe oranje zakken na de invoering ervan op 1 maart 2020 werden opgehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
De Valkenaerhof in de Nijmeegse wijk Lindenholt was een van de eerste straten waar de nieuwe oranje zakken na de invoering ervan op 1 maart 2020 werden opgehaald. © Gerard Verschooten

Oranje afvalzak levert gemeente jaarlijkse besparing van ruim 4 ton op

NIJMEGEN - De invoering van de betaalde plastic+ afvalzak in Nijmegen, op 1 maart 2020, is een succes. De bezuinigingsmaatregel, want dat is het, levert dit jaar een besparing op van ruim 4 ton. Veel meer dan gedacht.

2 reacties

  • Marjolijn Dehue

    1 maand geleden
    @redactie: een verwarrende kop en foto bij dit artikel. In Nijmegen zijn er, naast de groene, ook kleinere oranje restafvalzakken zoals op de foto te zien is.
  • tinus aardsen

    1 maand geleden
    1x in de maand gratis grof huisafval op laten halen, zou veel meer helpen, geen illegale dumpingen meer, mensen kunnen eindelijk grote stukken kwijt, want dat kan niet in de zak. Wij betalen allemaal voor de reinigingsbelasting, kan de gemeente ook wel eens iets terug doen!! Want die zakken zijn al zo duur!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.