Oranje zeil beschermt tegen verfspatten uit hoogspanningsmasten

NIJMEGEN - Over het fiets- en voetpad langs de Energieweg in Nijmegen staan sinds een paar weken enkele tunnelconstructies van steigerpijpen. Een van deze overkappingen is woensdag opnieuw ingepakt in oranje zeil. De tijdelijke bouwsels zijn er neergezet in opdracht van Tennet dat groot onderhoud laat doen aan de hoogspanningsmasten.

Volledig scherm
Om verkeer op het fietspad langs de Energieweg in Nijmegen te beschermen, is een tunnel van steigerpijpen met daarover een oranje zeil opgetrokken. © Paul Rapp

In de hoogspanningsmast bij de Helicon zijn woensdag zeven schilders van GSB uit Ochten druk in de weer. De kolos is de voorbije weken grondig gereinigd en in de primer gezet, nu volgt de finale laklaag. Om passanten te beschermen tegen verfspatten, wordt de weg eronder afgeschermd met zeil. 

Als ook de kleurenmarkeringen zijn aangebracht, kan de hoogspanningsmast er weer een hele poos tegen. ,,Deze mast, nummer zes in het traject Nijmegen-Teersdijk, stamt net als de anderen uit 1952 en is 23 jaar geleden voor het laatst geschilderd’’, vertelt een woordvoerster van Tennet. ,,Alleen mast 4 is jonger, die stamt uit 2009.’’ 

Om de aanleg van stadsbrug De Oversteek mogelijk te maken, zijn de eerste drie masten uit de rij destijds weggehaald. De vernieuwde nummer 4 geleidt de kabels de grond in.

Afhankelijk van de weersomstandigheden - ‘dat komt nog best nauw’ - verwacht Tennet dat de klus voor de start van de Vierdaagse is geklaard.

Volledig scherm
De tunnel van oranje zeil is bedoeld om passanten te beschermen tegen verfspatten van boven. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.