Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalig belastingkantoor (links) en woontoren De Nimbus. © Paul Rapp

Oud-bewoners belastingkantoor boos: na anderhalf jaar naheffing van honderden euro’s op de mat

NIJMEGEN - De 51 oud-bewoners, veelal jonge studenten, van het voormalige belastingkantoor in Nijmegen zijn boos. Jongerenhuisvester Socius heeft hen, anderhalf jaar nadat ze het belastingkantoor waar ze een kamer huurden moesten verlaten, een forse naheffing over 2018 gestuurd. 

Het gaat om bedragen tussen de 199 en ruim 300 euro, die Socius binnen twee weken per automatische incasso laat afschrijven.

De oud-bewoners maken bezwaar tegen de naheffing voor onder meer gas, water en elektra. Ze vinden het merkwaardig dat Socius daar nu nog mee komt. Er worden verschillende totaalbedragen in genoemd, zeggen ze, en er staat niet in hoeveel elke huurder afzonderlijk heeft verbruikt.

Ook schrijft Socius in de nota niet hoe lang iemand een kamer heeft gehuurd en lang niet alle studenten hebben hun borg van 350 euro al terug gehad.

Ook honderd studenten in Wageningen die een kamer huren van Socius klaagden vorige maand over onduidelijke rekeningen voor servicekosten en borgsommen die niet worden teruggestort.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.