Rob Hoogveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Hoogveld. © Paul Rapp

Oud-journalist Rob Hoogveld overleden: een kritische geest met een mooie pen die met veel liefde over ‘zijn’ stad schreef

Oud-journalist Rob Hoogveld is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang een gezichtsbepalende verslaggever voor de Nijmeegse lezers van De Gelderlander. 

3 reacties

 • Peter Leenders

  7 dagen geleden
  Goede herinneringen aan Rob, een goede journalist, altijd op zoek naar het waarom achter het nieuws en ook een heel mooi mens!
 • Anoniem

  1 week geleden
  Rob was één van mijn leermeesters, toen ik in april 1974 als leerling-journalist bij De Gelderlander begon. Streng maar rechtvaardig. In de nachtdienst éénkolommertjes maken en er dan 37 van de 40 terugkrijgen omdat ze niet goed waren. Opnieuw maken hè? Want Tippex en knippen/plakken bestonden nog niet! En als leerling-journalist moest je snachts bier halen voor de redacteuren! Dat kon toen nog! Mooie tijden waren dat, Rust zacht Rob. Dank voor alles wat je mij geleerd hebt! R.I.P. Eddy Jansen
 • Maarten-Jan Dongelmans

  1 week geleden
  Een markante stadsbewoner is van ons heengegaan. Rob had liefde voor het verleden, het heden en de toekomst van Nijmegen. Hij was niet de makkelijkste - historici vond Rob een apart slag mensen - maar haalde mij in 1983 wel binnen voor de nieuwe rubriek Nijmegen ToenTerTijd. Dank voor je vele wijze lessen. Rust zacht Rob.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.