Volledig scherm
PREMIUM
De wandelaarster van Nol Sales. © DG

Oud-pastoor brengt ode aan de sterke vrouw

NIJMEGEN - Intrigerend. Een beeldje in het bos met een briefje erbij 'Please don't touch me' en de slogan #metoo. Blijf van dit beeldje af, bedoelt de maker ermee.

Het is een pronte dame die stevig doorstapt, ze draagt een rugzak met daarop de kreet #metoo. Een wandelaarster van terracotta, ze staat op een sokkel van  een afgezaagde boomstam bij de ingang van Heumensoord, het bos op de grens van Nijmegen en Malden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.