Dries van Agt
Volledig scherm
PREMIUM
Dries van Agt © Foto: Bert Beelen

Oud-premier Dries van Agt breekt lans voor moslims: ‘Houd meer rekening met hun gevoelens’

Nederlanders zouden meer rekening moeten houden met de gevoelens van moslims. Dat zegt oud-premier Dries van Agt zaterdag in een uitgebreid interview met De Gelderlander. Hij reageert hiermee op de moord op de Franse leraar Samuel Paty.

22 reacties

 • Bart del Wetering

  2 jaar geleden
  Ja, want U had ook zo veel begrip voor de Molukse gemeenschap in 1977 en hield zo goed rekening met hun gevoelens....
 • Beatrax

  2 jaar geleden
  Voor die groep ben ik een ongelovige hond. Dus ik moet rekening houden met gevoelens van een groep die over mij spreken als hond die ongelovig is. Sorry hoor, dat gaat mij niet lukken om die arme tere zieltjes te ontzien.
 • Bert Peters

  2 jaar geleden
  Zijn we nog steeds niet van hem af !!
 • Paul M

  2 jaar geleden
  Respect werkt 2 kanten op. Als je hier als gast komt, dan is integratie en aanpassing gewenst.
 • Louis Jansen

  2 jaar geleden
  Zolang moslimgroepen aanslagen plegen en de Koran tot op de letter uit blijft volgen gaat dat begrip voor mij niet op. Ik ben van mening dat beledigingen zoals sommigen voorstaan niets bijdraagt aan de verbetering van de situatie. Dit roept alleen maar onnodige excessen op. Strafbaar stellen gaat mij te ver. Beroep doen op iemands fatsoen doen gaat mij niet te ver. En van Agt? Ach de man slaapt te veel en leeft in een schimmige wereld tussen realiteitsbesef en Utopia.
 1. Wethouder betreurt fout, 8,5 ton steun voor clubs en bedrijven in nood is er al weken: ‘Hier is een vergissing gemaakt’
  PREMIUM
  update
  10

  Wethouder betreurt fout, 8,5 ton steun voor clubs en bedrijven in nood is er al weken: ‘Hier is een vergissing gemaakt’

  Wethouder John Brom (Stadspartij) is woensdagavond door het stof gegaan voor het per ongeluk verkeerd informeren van de gemeenteraad. Ruim 850.000 euro aan energiesteun, bedoeld om sportclubs, bedrijven en maatschappelijke instellingen door de energiecrisis te helpen, lag volgens hem nog bij de provincie, zo zei hij eerder. Maar: dat bleek niet waar te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen