Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige gebouw van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vanuit de lucht. © Gerard Verschooten

Oud schoolgebouw doelwit van vandalen en pyromanen

FotoserieNIJMEGEN - Extra cameratoezicht, afzettingen met hekken en het strippen van brandbaar materiaal. Sloopbedrijf Lagemaat doet er alles aan om pyromanen en vandalen buiten de deur te houden bij de sloop van het oude schoolgebouw aan de Van Schuylenburgweg in Nijmegen-West. Toch ging het afgelopen weekend mis: tot tweemaal toe stichtten onbekenden brand

Volledig scherm
Een van de plekken waar brand is gesticht. © Gerard Verschooten

,,Heel frustrerend”, verzucht een woordvoerder van Lagemaat. Het immense, typische jaren-zeventig schoolgebouw, ooit in gebruik door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en later in beheer van de gemeente, moet later dit jaar plaatsmaken voor een nieuwbouwwijk. Eind vorig jaar is al een begin gemaakt met sloopwerkzaamheden. Dat werk wordt voortdurend gefrustreerd door vandalen die vernielingen en brandstichtingen aanrichten. 

,,Het volledige pand is inmiddels gestript, er is niets brandbaars meer te vinden”, zegt de woordvoerder. ,,Maar we zien dat vandalen hun eigen spullen meenemen en in het gebouw in de fik steken. Zo vonden we na de branden van afgelopen weekend een oud bankstel en vuilniszakken.” 

Tot overmaat van ramp bleef het het afgelopen weekend niet alleen bij brandstichtingen: onbekenden vernielden ook een van de sloopkranen van Lagemaat. ,,Daar kunnen we nu niets meer mee. Het zorgt voor extra vertraging van het werk en nog eens 20.000 euro aan schade waarvan we maar moeten afwachten of we die kunnen verhalen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.