Op een bouwwerk in het bouwdorp in het Westerpark in Nijmegen is 'Defend Europe' geschreven, met het teken van Identitair Verzet.
Volledig scherm
Op een bouwwerk in het bouwdorp in het Westerpark in Nijmegen is 'Defend Europe' geschreven, met het teken van Identitair Verzet. © onbekend

Oud-voorman gele hesjes laat kinderen Nijmeegs bouwdorp politieke leus schilderen

NIJMEGEN - ‘Defend Europe’, de slogan van de extreemrechtse groepering Identitair Verzet, prijkte deze week op een hut in bouwdorp Waterkwartier. Een actie van Danny Cornelissen, bekend geworden als voorman van de gele hesjes in Nijmegen. Volgens hem is de slogan een protest tegen de Europese vlag die op het terrein hing. Zijn actie is gelukt, de vlag is weg.

111 reacties

 • Wolff

  2 jaar geleden
  Ik denk dat we een beetje op moeten houden met alles onterecht fascistisch noemen.
 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  Heeft nog niet eens met laag of hoog opgeleid te maken.De enige die profiteren van de EU zijn multinationals.Mkb wordt opgezadeld met een hoop extra regelgeving en beperkingen.De EU is een instituut dat in beginsel is ontworpen om onstopbaar uit te groeien naar een supranationale staat, enige wat onze soevereiniteit  nog kan redden is een Nexit en de hoop dat Salvini in Iitalie ook een steen uit de fundering van het monster zal slaan en er een ITALEXIT komt.
 • Wolff

  2 jaar geleden
  Dat Nederland lid is, is evident. Dat de E.U. een instituut is met een duidelijke politeke agenda die nationale en culturele soevereiniteit raakt, en ook bepaalde een economische agenda heeft is net zo waar. De vlag van de E.U. kan daarom voor veel mensen wel een politieke lading. Voor hoger opgeleiden is die ook vaak positief, zij plukken de meeste vruchten van Europese samenwerking. Voor lager opgeleiden die op de arbeidsmarkt weggeconcurreerd worden door gastarbeiders, en door subsidies voor robotisatie kan die associatie minder positief zijn. 
 • Willem Tienen

  2 jaar geleden
  De EU is ons door de strot geduwd. Ondemocratisch zooitje.
 • Eric Rood

  2 jaar geleden
  Mooie framing in deze comments dat "het voornaamste probleem politieke uitingen op kinderspeelplaats is".Het voornaamste probleem zijn de publieke uitingen van een fascistische groep in Nederland, kinderspeelplaats of niet.Ja, we kunnen best om principiele redenen ook de Europese vlag weghalen, maar dat is echt de sub-discussie. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.