Op een bouwwerk in het bouwdorp in het Westerpark in Nijmegen is 'Defend Europe' geschreven, met het teken van Identitair Verzet.
Volledig scherm
Op een bouwwerk in het bouwdorp in het Westerpark in Nijmegen is 'Defend Europe' geschreven, met het teken van Identitair Verzet. © onbekend

Oud-voorman gele hesjes laat kinderen Nijmeegs bouwdorp politieke leus schilderen

NIJMEGEN - ‘Defend Europe’, de slogan van de extreemrechtse groepering Identitair Verzet, prijkte deze week op een hut in bouwdorp Waterkwartier. Een actie van Danny Cornelissen, bekend geworden als voorman van de gele hesjes in Nijmegen. Volgens hem is de slogan een protest tegen de Europese vlag die op het terrein hing. Zijn actie is gelukt, de vlag is weg.

Quote

Ik wist helemaal niet dat de slogan met die beweging te maken had

Kinderen hebben de kreet geschilderd maar Cornelissen had ze daartoe aangezet. Dat geeft hij volmondig toe. ,,De kinderen wisten niet waar het over ging.” Ook heeft hij aan de mast bij het bouwwerk de zwart-gele vlag van Identitair Verzet gehangen.

Cornelissen, inmiddels geen voorman meer van de beweging, is aanwezig in het bouwdorp omdat ook zijn eigen vier kinderen er spelen.  Zonder morren heeft hij donderdagmiddag de slogan overgeschilderd en de vlag weggehaald. ,,Het doel is bereikt, de Europese vlag is ook weg.”

Niet blij met de commotie

Frans Kosman, vrijwilliger van bouwdorp Waterkwartier is niet blij met alle commotie. ,,Ik wist helemaal niet dat de slogan met die beweging te maken had. En kinderen weten niet wat Identitiar Verzet betekent.” 

Kosman kreeg van de gemeente Nijmegen het verzoek de slogan en vlag weg te laten halen. Foto's hiervan gingen rond op twitter. De vrijwilliger vindt dat politiek niet thuishoort in een bouwdorp. Om de vrede te bewaren is ook de Europese vlag weggehaald. Alleen die van Nederland en Nijmegen hangen er nog.

Het is al de tweede keer deze week dat bouwdorp Waterkwartier in het nieuws is. Eerder was er 's nachts ongewenst bezoek dat vernielingen heeft aangericht en snoep gestolen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.