Uitlaatgassen van een auto, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitlaatgassen van een auto, foto ter illustratie. © Shutterstock

Oude diesel snel de stad uit, maar Nijmegen wil wel dat het ordelijk verloopt

NIJMEGEN - In het jaar 2021 mogen er waarschijnlijk geen dieselauto’s meer in Nijmegen rijden die voor 2006 zijn gebouwd. In de begroting staat voor dat jaar een bedrag van 100.000 euro gereserveerd voor de invoering van zo’n stadsbrede milieuzone. 

75 reacties

 • Robin Valentino

  2 jaar geleden
  Is mijn diesel camper van €25000 nu over een paar jaar niets meer waard?
 • meneerM

  2 jaar geleden
  Tenzij je auto niet aan de wettelijke eisen voldoet. Zo mag je ook niet met een auto van de openbare weg gebruik maken als je APK is verlopen ondanks betaalde houderschapsbelasting
 • meneerM

  2 jaar geleden
  De hoeveelheid CO2 die een auto uitstoot is direct gerelateerd aan de hoeveelheid brandstof die deze verbruikt. Een voorbeeld: een dieselauto die 95 g CO2 / km uitstoot verbruikt circa 3,7 liter brandstof per 100 km, terwijl een benzineauto bij dezelfde CO2-uitstoot circa 4 liter per 100 km verbruikt. Daarnaast nog een google opdracht voor jou: Wet op Accijns art 29. Het tanken van zonnebloemolie of slaolie is strafbaar. Probleem is om vast te stellen in welke verhouding je dit vermengd hebt. Ditzelfde geldt voor de zgn “rode diesel” dat in België getankt wordt.
 • AnoNijmegen

  2 jaar geleden
  Zo lang je wegenbelasting betaald mag je gewoon gebruik maken van de openbare weg. Gewoon je boete aanvechten bij de rechter, dan word het ten alle tijden kwijtgescholden.
 • Rich

  2 jaar geleden
  Nee niet strafbaar en ja minder betalen is toch ok.Op electro rijden betaal je ook geen brandstof accijns.En een oude Mercedes 190 rijd goed op dit spul.Slaolie geeft 50% minder CO2 vraag het dan maar na aan een Mercedes monteur die weten het wel.Moderne diesels kunnen niet op slaolie omdat dat niet genoeg smeert.En er zijn meer mensen die het doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Nijmegen e.o.