Oude huis in Nijmegen van rockster Van Halen wordt soort bedevaartsoord: ‘Denk dat het straks vol ligt met bloemen’

videoNIJMEGEN - Bossen bloemen en brandende kaarsjes: de Nijmeegse flatwoning waar lang geleden wereldster Eddie van Halen woonde, is veranderd in een bedevaartsoord.

14 reacties

 • OogvanNijmegen

  1 jaar geleden
  Het Oog heeft ook een oor. En draait al heel lang muziek van deze geweldige gitarist en zijn band. Nina Simone woonde even in Nijmegen en kreeg al snel een straatnaam. We kunnen nu niet achterblijven want Eddie is de succesvolste muzikant van Nederlandse afkomst en was misschien nog wel van grotere invloed dan Jimi Hendrix. 
 • OogvanNijmegen

  1 jaar geleden
  Onzin? Sterkte? De meiden die er wonen waren vereerd en nodigden op eigen initiatief de mensen die eer kwamen betonen binnen uit. Dus zij vonden het zelf geen onzin. Drink nog een kopje azijn met een augurk zou ik zeggen. 
 • OogvanNijmegen

  1 jaar geleden
  het was headline nieuws op het late NOS journaal van 6 oktober!
 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Goed lezen is blijkbaar ook een kunst. Dan had je kunnen lezen dat het adres allang, wellicht al vele jaren, eenvoudig via Google te vinden is. Het al dan niet publiceren van het adres heeft dan ook weinig invloed meer.
 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  We hebben het hier wel over een van 's werelds grootste muzikanten, niet over de gitarist van bijv. de 3e rangs formatie De Azijnpissers en studenten als bewoners die er klaarblijkelijk ook niet vies van zijn om zijn muziek op te zetten. Daarnaast vind ik het er tot nu toe beschaafd uit zien.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.