Injectiespuiten worden geprepareerd met het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Injectiespuiten worden geprepareerd met het AstraZeneca-vaccin. © ANP

Ouderenbond roept op: prik Gelderse 60-plussers via GGD, dit duurt te lang

NIJMEGEN - Zestigplussers uit Gelderland die nog niet door de huisarts gevaccineerd zijn, moeten als de wiedeweerga via de GGD's geprikt worden. Nóg langer wachten is onverantwoord.

36 reacties

 • M. Eggink

  1 maand geleden
  Het is nu 15 mei en als 60 jarige nog steeds geen oproep ontvangen. Tweede prik zal eind augustus/begin september komen...heel verrassend dat dan juist deze leeftijdsgroep op vakantie is of in dacht te kunnen gaan. Ik zelf heb al geboekt, cq voucher van april 2020 gebruikt.
 • M. Eggink

  1 maand geleden
  Wat is überhaubt de logica dat de 60-65 jarigen perse door de huisarts gevaccineerd moeten worden en niet via GGD? Je hebt als patiënt totaal geen keuze qua datum/tijdstip.. Huisartsen zouden/wilden helpen bij vaccinatie, maar dit lijkt juist vertragend te werken. Bulk via GGD werkt stukken beter. Kun je niet op het door de huisarts gekozen vaccinatiemoment, dan heb je pech. Verbaast me niks dat vaccinatiegraad lager dan verwacht is.
 • Jan den Tien

  1 maand geleden
  Ja hoor.. onze amateur viroloog Dr Zeeuw is weer aan de praat. Man stop met die onzinnige verhalen! Ga je zoek maken man.
 • hans staverman

  1 maand geleden
  Ik wil ook graag ingeënt maar niet met het Astra Zenica. Is toch vreemd dat mensen tussen de 60 en 65 geen andere prik kunnen krijgen. Het voelde net of wij de zooi wel op mogen maken.
 • Janske

  1 maand geleden
  Tja ik vind de hele gang van vaccinatie maar een vreemde bedoeling. Ik geb. 1961 kreeg binnen 1 week 3 verschillende oproepen! Als het goed is vrijdag a.s. mijn 1e vaccinatie... gelukkig. Maar ik kan niet begrijpen waarom dit zo'n logistieke problematiek oplevert.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.