Een blijvende herinnering. Vader Wijnand Steeg kijkt iedere dag even naar de tattoo van overleden dochter Lieke op zijn bovenarm. Achter hem: moeder Lydia en Liekes zus Floor.
Volledig scherm
PREMIUM
Een blijvende herinnering. Vader Wijnand Steeg kijkt iedere dag even naar de tattoo van overleden dochter Lieke op zijn bovenarm. Achter hem: moeder Lydia en Liekes zus Floor. © Bert Beelen

Ouders doodgereden Lieke (11): ‘Het is zó verrekte lastig antwoorden te krijgen na een dodelijk ongeluk’

MILLINGEN - Anderhalf jaar geleden verongelukte Lieke Steeg (11) uit Millingen aan de Rijn op weg van school naar huis. De automobilist die Lieke aanreed, krijgt geen straf. Maar over de oorzaak van het ongeluk tasten Liekes ouders twintig maanden later nog steeds in het duister. 

3 reacties

 • Tony Peters

  3 maanden geleden
  Dit is toch niet normaal. Net wat de vader zegt, als je een hond een tik geeft, dan zijn de rapen gaar. De dader moet de gevangenis in, punt! Hij heeft verdorie een onschuldig kind doodgereden. De dader heeft de familie opgezadeld met een eeuwige last. En dat terwijl de dader rustig verder kan leven. Wat hebben we voor een rechters in dit land???
 • A. Vissers

  3 maanden geleden
  De vader heeft wel gelijk hoe kan je daar van de weg afrijden als je de handen aan het stuur http://hebt.In en in triest voor de familie.
 • Dick Timmer

  3 maanden geleden
  Blijft hartverscheurend
 1. We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’
  PREMIUM
  woningcrisis
  31

  We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’

  Verwoede pogingen om het woningtekort op te lossen, schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. Ondanks goede voornemens, miljardensubsidies van het Rijk, miljoenen van provincies en beloftes lukt het gemeenten vooralsnog niet dat tij te keren.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.