Casper Verheijen was een Nijmeegse topskater. Hij overleed op 29-jarige leeftijd, begin 2022, na een steekincident in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Casper Verheijen was een Nijmeegse topskater. Hij overleed op 29-jarige leeftijd, begin 2022, na een steekincident in Amsterdam. © Joris van Gennip | Vïnïx Vlemmïx

Ouders verbijsterd door vrijspraak tiener die Casper (29) neerstak: ‘Lijkt wel vrijbrief om mes te gebruiken’

Hij had een mes op zak en gebruikte dat bij een straatruzie om Casper Verheijen (29) neer te steken. Een jongen van 15 blijkt schuldig aan de dood van de oud-topskater uit Nijmegen. Toch hoeft hij de cel niet in. Tot onbegrip van Caspers ouders. ,,Je mag hier dus ongestraft iemand doodsteken.”

43 reacties

 • Ed Schol

  2 maanden geleden
  Zo’n rotjoch van 15 die zelf loopt te dealen in de buurt van de coffeeshop. Dure merk kleren aan en ouders die niks van opvoeden hebben begrepen. Aanpakken, maar dan komt de hele familie achter je aan.
 • Tosca van den Broeke

  2 maanden geleden
  Het OM vroeg om de maximumstraf. Dat al toch niet zonder reden en beoordeling van de bewijsstukken zijn gebeurd. Voor de ouders is het te hopen dat het OM in hoger beroep gaat van deze uitspraak.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Die 15-jarige mag dan vrijgesproken zijn, maar hij gaat het nooit redden in deze maatschappij. Ze hadden hem beter een tijdje kunnen opsluiten en "heropvoeden".
 • M. Peters

  2 maanden geleden
  Triest verhaal, verteld vanuit de kant van de ouders. Dat geeft het altijd een bepaalde logische sfeer. Oordeel niet voordat je beide kanten hebt gehoord. Luister tijdens wandeltochten bijvoorbeeld maar eens naar 'Napleiten' podcast, dan kijk je bij veel rechtszaken toch anders naar situaties die achteraf toch even anders liggen dan weer zo even door nabestaanden wordt geschetst even los van het feit hoe het in dit specifieke geval is gegaan.
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  Fijn om te zien dat iedereen hier weer een menig over heeft en hem ook nog moet ventileren. Nederland, het land met 17,5 miljoen bondscoaches die nu ook al allemaal rechtsgeleerden zijn.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.