Maarten Reith op de fiets bij de rotonde aan de Heyendaalseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Reith op de fiets bij de rotonde aan de Heyendaalseweg. © Foto: Bert Beelen

Overgrote deel fietsers voelt zich onveilig in verkeer

NIJMEGEN / ARNHEM - De overgrote meerderheid van de fietsers voelt zich niet veilig in het verkeer. Bijna 60 procent geeft zijn veiligheid een onvoldoende. Bijna 80 procent van de fietsers stelt dat hun veiligheid afgelopen jaren is afgenomen.

44 reacties

 • Ijzendoorn

  4 maanden geleden
  Trucje: Om ze altijd te zien, ‘alle gekken voor laten gaan !’ Oftewel, beter 1 minuut later thuis dan gewond in het ziekenhuis…
 • John Bluhmen

  4 maanden geleden
  De grootste terreurgroep voor wandelaars zijn de fietsers! De grootste terreurgroep voor de automobilist zijn de fietsers! De grootste terreurgroep voor de fietsers zijn de ebikers.
 • jack vooren

  4 maanden geleden
  Voor veel fietsers is verkeer een spelletje.regels kennen ze niet .de automobilist wordt daarop afgerekend.
 • H. Oostijen

  4 maanden geleden
  Gebroeders Louis en Johan Janssen Jansen. Fietsers hebben helemaal geen macht. Gewoon geen voorrang geven. Te kwetsbaar. Wat heb je aan recht als je in t ziekenhuis “legt”.
 • Theo de Wit

  4 maanden geleden
  Prima om meer aandacht te geven voor de grote onveiligheid voor fietsers. Het wordt steeds drukker overal en veel te lange wachttijden voor fietsers. Lang wachten tot je kunt oversteken (bijv. bij de Scheidingsweg door de drukke S100), te veel hebben fietsers last van ongeduldige autorijders bijv. bij rotondes. Meer fietstunnels of flyovers bij drukke knelpunten kunnen bijdrage dat auto's en fietsers minder last van elkaar hebben. Daar moet de gemeente, groene Metropool, provincie voor zorgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.