Concertgebouw de Vereeniging.
Volledig scherm
PREMIUM
Concertgebouw de Vereeniging. © Do Visser/DG

Overspannen bouwmarkt leidt tot vertraging van renovatie de Vereeniging

NIJMEGEN - De laatste fase van de renovatie van het Nijmeegse concertgebouw de Vereeniging loopt vertraging op. Belangrijkste oorzaak: een overspannen bouwmarkt. Er is zo veel vraag dat de leveringstijden van bouwmateriaal uitlopen en er is een tekort aan personeel.

Directeur Eva Middelhoff van concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen.
Volledig scherm
Directeur Eva Middelhoff van concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. © Paul Rapp

Dat zegt directeur Eva Middeljhoff. Het grote werk in het Nijmeegse concertgebouw de  Vereeniging is gedaan, zoals de nieuwe aanbouw met inpandige backstage, artiestenfoyer en kleedkamers. Maar er moet nog het nodige gebeuren aan de kleine zalen, entree en trappentoren.

De laatste fase van de renovatie van de Vereeniging zou al gereed moeten zijn. Door verschillende factoren is dat niet gelukt.  DMiddelhoff: ,,Het heeft te maken met de bouwmarkt.” Ook kostte het afhandelen van vergunningen meer tijd.  ,,Het gaat immers om de renovatie van een monument. Daarbij moet je zorgvuldig te werk gaan.” 

De directeur is er niet rouwig om dat de renovatie wat langer duurt. ,,We kunnen in de zomer ongehinderd doorwerken aan de finishing touch en in oktober met een knalfeest het eindresultaat vieren.”

 In de zomermaanden wordt het concertgebouw alleen gebruikt tijdens de Vierdaagsefeesten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.