Oversteken onder De Oversteek, geheel eigen ontwerp kan ook

NIJMEGEN - De spreekwoordelijke oversteek naar het hiernamaals maken in een grafkist met op het deksel de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek. Veel Nijmeegser worden begraven, kan haast niet. Fair Coffins, handelaar in biologische afbreekbare grafkisten, maakt het mogelijk.

Volledig scherm
‘Begraven’ onder de brug. © Bert Beelen

Ondernemer Koen Verlinden van Fair Coffins, dat de biologisch volledig afbreekbare kist verkoopt, wil wel even ervaren hoe die oversteek begint. Dus kruipt hij voor de gelegenheid in de kist. Het laatste dat van hem zichtbaar is, zijn zijn handen, net voordat de kist sluit. Marijke van den Oosterkamp, persoonlijk begeleider in de sociale werkplaats van het bedrijf, kijkt geamuseerd toe.

Het is niet de enige opvallende kist in de werkplaats. Het bedrijf heeft meerdere bijzondere ontwerpen voor zijn kisten, zoals te zien is aan de grafkist met panterprint waar werknemers Thijs en Joël op de achtergrond aan werken.

‘Symboliek is belangrijk’
,,Symboliek is belangrijk in de uitvaartbranche’’, zegt Verlinden. ,,Mensen maken de oversteek van het leven naar het hiernamaals. Het is een transitie van de ene fase naar de andere. Die symboliek is terug te zien in de vorm van de brug: als je eroverheen rijdt, vormen de bogen als het ware een trechter, waardoor je naar de andere kant rijdt.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.