Overval Nijmegen: drie verdachten aangehouden nadat getuige ziet welk huis ze in vluchten

UPDATE / VIDEONIJMEGEN - Een arrestatieteam heeft drie verdachten aangehouden voor de overval op een cafetaria aan de Groenestraat in Nijmegen, vrijdagavond. Een oplettende getuige vond het opvallend dat twee jongens de cafetaria uit renden, en zag hoe ze verderop een woning in vluchtten. 

Volledig scherm
De omgeving werd afgezet, waarna het team een zogenoemde instap deed. Daarbij zijn drie personen aangehouden. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

De overval werd rond 22.30 uur gepleegd. Twee overvallers namen onder dreiging van een mes en een vuurwapen geld en sigaretten mee. Ze renden weg richting Willemsweg. De politie verspreidde via Burgernet een signalement, maar beëindigde de actie na enkele minuten. 

De daders droegen een zwarte jas met capuchon. Getuigen werd gevraagd om 112 te bellen en de daders niet zelf te benaderen.

Volledig scherm
Overval in Nijmegen, vrijdagavond. © Fernando Bot / Persbureau Heitink

Een getuige zag twee jongens de cafetaria uitrennen. Hij zag hoe ze de Willemsweg in liepen en bij een woning naar binnen gingen. Online zocht hij naar 112-meldingen, waar hij de melding van de overval in de Groenestraat tegen kwam. Hij vertelde zijn verhaal aan de politie, die een arrestatieteam naar het opgegeven adres stuurde. De omgeving werd afgezet, waarna het team een zogenoemde instap deed. Daarbij zijn drie personen aangehouden.

In huis werd de buit aangetroffen, evenals een volgens de politie ‘niet van echt te onderscheiden’ vuurwapen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.