Volledig scherm
GROESBEEK - De Jumbo aan De Meent in Groesbeek is vrijdagavond door meerdere personen overvallen. Omstreeks 21.00 uur werd de overval gepleegd. Volgens een getuige rende drie personen met donkere hoodies weg. Het is niet bekend of de daders buit hebben gemaakt bij de overval. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Foto: Persbureau Heitink © Persbureau Heitink

Overval-tieners uit Nijmegen zitten nog vast

NIJMEGEN  - De twee tieners van 16 en 18 jaar die zijn opgepakt voor de overval op supermarkt Jumbo in Groesbeek zitten nog steeds vast. Ze zitten in beperking en mogen daarom geen contact met de buitenwereld hebben.  

De jongens mogen alleen met hun advocaat spreken. Zij mogen in de media geen toelichting geven. De twee Nijmegenaren werden zaterdagmorgen in alle vroegte van hun bed gelicht. De politie verdenkt hen er van dat zij op vrijdagavond 9 november de Jumbo in Groesbeek hebben overvallen. Ook wordt onderzocht of het duo betrokken is bij de overval op de Jan Linders in Lent

Meer aanhoudingen verwacht

,,Natuurlijk kijken we in dit soort onderzoeken of verdachten met andere overvallen in verband zijn te brengen, maar de aanhouding is dus verricht op basis van deze concrete verdenking in Groesbeek‘’, aldus een woordvoerder van de politie. Er worden meer aanhoudingen verwacht.

Vijf supermarkten

 In de regio Nijmegen zijn in anderhalve maand tijd vijf supermarkten overvallen. De overvallen vertoonden opmerkelijke overeenkomsten. De jonge daders droegen maskers en bedreigden het personeel met bijlen. Mogelijk is er sprake van een en dezelfde dadergroep, die in de volksmond al de naam de ‘Bijlenbende’ heeft meegekregen. Om de winkels te beschermen zetten supermarkten beveiligers in.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.