Overval van drie kwartier bij Lidl Nijmegen: personeel vastgebonden

UPDATE / VIDEONIJMEGEN - Vijf mensen zijn vrijdagochtend vastgebonden bij een overval op supermarkt Lidl aan de OC Huismanstraat in Nijmegen. Die overval duurde drie kwartier. Drie mannen liepen de winkel in, bonden vijf personeelsleden vasten en bedreigden hen met messen. Ook de chauffeur van een bevoorradingsvrachtwagen werd vastgebonden.

Volledig scherm
© Roland Heitink

Dat gebeurde rond 07.40 uur, bij het openen van de winkel. De drie overvallers liepen via de achteringang naar binnen met de chauffeur die kwam lossen.  De overvallers gingen er drie kwartier later vandoor met geld. Om wat voor bedrag het gaat, maakt de politie niet bekend.

De overvallers spraken straattaal. Volgens de politie zijn ze waarschijnlijk tussen de 17 en 19 jaar oud. Ze droegen sportkleding. Ze liepen via de Balladestraat richting Graafseweg en droegen Lidl-tassen.

De slachtoffers waren in staat zichzelf te bevrijden. Hoe ze precies zijn vastgebonden, wil de politie niet bekend maken. Slachtofferhulp is ter plaatse. Volgens een woordvoerder van Lidl gaat het naar omstandigheden goed met de desbetreffende medewerkers.Voorlopig gesloten
De politie begint een buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden. 

De Lidl is tijdelijk gesloten, staat op een bord bij de ingang. Verschillende klanten die deze ochtend verbaasd voor de winkel staan, krijgen te horen dat de deuren voorlopig gesloten blijven.

De Lidl is gesloten, staat op het bord bij de ingang.
Volledig scherm
De Lidl is gesloten, staat op het bord bij de ingang. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.