Volledig scherm
© Luuk Merkus /Persbureau Heitink

'Overvalgolf' Nijmegen is toeval volgens burgemeester Bruls

NIJMEGEN - De overval op Cafetaria Hatert, zaterdagavond, staat niet op zichzelf. Vijf overvallen in anderhalve maand in Nijmegen op horecazaken - met name cafetaria's - en een supermarkt zijn nu geteld. Burgemeester Hubert Bruls ziet de 'overvalgolf' echter niet als een signaal dat Nijmegen steeds onveiliger wordt.

Juist vorige week kon Bruls melden dat de criminaliteitscijfers in Nijmegen een flinke daling laten zien. Hij ziet de reeks overvallen vooralsnog als toeval. „Vijf overvallen in zo'n korte periode zijn er wat mij betreft natuurlijk vijf teveel. De impact op slachtoffers is steeds enorm. Onderzoek hiernaar heeft uiteraard hoge prioriteit bij de politie. Ik word op de hoogte gehouden door de politie over het onderzoek naar de overvallen. Hopelijk slagen we er in deze zaken snel op te lossen."

Beu
Bij de overval in Hatert pakte eigenaar Roel Baardman de dader direct vast. Die wist echter toch te ontkomen, zonder geld.

Baardman van Cafetaria Hatert is het na twee overvallen binnen drie weken beu. „Het lijkt een overvalgolf. In Nijmegen maar ook Lepoutre in Wijchen is overvallen. Volgende keer komt de overvaller niet zomaar meer weg", zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.