Overvallers met messen en bijlen sluiten supermarktpersoneel Jan Linders op in koelcel

UPDATE / VIDEOLENT – Supermarkt Jan Linders aan de Frankrijkstraat in Lent is zaterdag in alle vroegte overvallen. Vier daders dreven zeven personeelsleden naar binnen onder bedreiging van messen en bijlen. De personeelsleden werden opgesloten in de koelcel.

Dat gebeurde rond 6.00 uur, bevestigt een politiewoordvoerder. De overvallers gingen er met een buit vandoor. Om wat voor buit het precies gaat is onduidelijk. 

De overvallers droegen witte maskers en wachtten het personeel op bij het openen van de supermarkt. Volgens de politie gaat het om een blanke en drie getinte mannen. Een van de daders droeg een sportbroek van Chelsea, met een witte bies. Een andere dader droeg opvallend witte DVOL sokken, met witte schoenen van Nike of Reebok.

Of er iemand gewond is geraakt, is onduidelijk. Slachtofferhulp is aanwezig. De politie is een groot onderzoek begonnen. Een gebied rond de supermarkt is afgezet. De supermarkt was enkele uren gesloten, maar is sinds 12.00 uur weer geopend. Het was meteen vrij druk in de winkel.

Bruls

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft de supermarkt in de loop van de ochtend bezocht om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Hij heeft ze gevraagd hoe het gaat. ,,Een vreselijke gebeurtenis natuurlijk’’, laat hij via zijn woordvoerder weten. 

Andere overvallen

De overval in Lent vertoont gelijkenissen met andere overvallen in en rondom Nijmegen deze maand. Ook in Groesbeek dreigden gemaskerde overvallers met messen en bijlen. Bij een overval op de Lidl in Nijmegen dreigden drie daders met messen. Personeel werd vastgebonden. Voor die overval zijn twee jonge mannen gearresteerd. In oktober werd de Jumbo in de Nijmeegse wijk Malvert nog overvallen.

De politie is een groot onderzoek begonnen. Een gebied rond de supermarkt is afgezet.
Volledig scherm
De politie is een groot onderzoek begonnen. Een gebied rond de supermarkt is afgezet. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.