Volledig scherm
De Jan Linders in Wijchen © DG

Overvallers supermarkt Wijchen dreigden met grof geweld

WIJCHEN  - De twee overvallers die vrijdagavond een vestiging van supermarktketen Jan Linders in Wijchen overvielen, hadden een vuurwapen en een slagwapen bij zich. Daarmee bedreigden zij het winkelpersoneel, aldus een woordvoerster van de politie.

De overval vond vrijdagavond iets voor 20.00 uur plaats. Het tweetal wist het personeel een kassalade afhandig te maken. Daarna sloegen ze op de vlucht, vermoedelijk in een grijze personenauto.

Volgens ooggetuigen droegen de twee bivakmutsen en waren ze bijna volledig in het zwart gekleed. Een van hen droeg een regenpak met een reflecterende streep op de achterzijde, aldus de politie.

Ondanks dat de politie direct na de overval een uitgebreid buurtonderzoek hield en inmiddels camerabeelden zijn uitgelezen, ontbreekt van de daders nog ieder spoor.

De Jan Linders ging zaterdag gewoon weer open. Winkelpersoneel wilde niet praten over de gebeurtenissen van vrijdagavond en ook het hoofdkantoor was niet beschikbaar voor een reactie.

Hakbijlen

Vorig jaar november viel een vestiging van de Jan Linders in Nijmegen-Noord ook al ten prooi aan een winkeloverval. Toen werd het aanwezige personeel bedreigd met hakbijlen en opgesloten in een koelcel. De daders van die overval zijn inmiddels opgepakt. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.