Volledig scherm
De omgeving van het cafetaria is met linten afgezet, de daders zijn nog voortvluchtig. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

'Overvallers zelf aanpakken is niet verstandig'

NIJMEGEN - Volgens burgemeester Hubert Bruls, politie en Horeca Nederland is het niet verstandig om overvallers uit je zaak te jagen. Toch hebben twee cafetariahouders in Nijmegen afgelopen week overvallers uit hun zaak gejaagd.

De cafetariahouder van Sint Anna Family sloeg donderdag twee gewapende overvallers met een stok uit zijn zaak. De baas van cafetaria Hatert, zaterdag voor de tweede keer in een maand overvallen, probeerde de overvaller vast te pakken waardoor die op de vlucht sloeg.

Waarschuwing
„Je moet je afvragen of het heel verstandig is. Het lijken prutsovervallers die hier bezig zijn geweest en dan lukt het nog wel. Maar je zult er maar één hebben die bereid is om dat pistool of dat mes te gebruiken", zegt burgemeester Hubert Bruls. „De politie en ik adviseren daarom altijd om niet tot eigenrichting over te gaan. Als zoiets gebeurt, kun je beter meewerken."

Stephan Groen, interim-voorzitter van Horeca Nederland afdeling Nijmegen, is het met hem eens. „Prima als het goed gaat, maar als het niet goed gaat, lig je in het ziekenhuis of ben je dood.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.