Volledig scherm
Een nieuw paaltje blokkeert sinds donderdag de route naar de illegaal gebruikte parkeerruimte aan de Waalkade in Nijmegen. © Gemeente Nijmegen

Paaltje tegen illegaal parkeren op de Waalkade

NIJMEGEN - De illegale parkeerruimte op het verlaagde deel van de Waalkade, dat een aantal weken lang dankbaar werd gebruikt door automobilisten, is niet meer bereikbaar. De gemeente Nijmegen heeft donderdagochtend een rood-wit paaltje laten plaatsje, zodat het terrein voortaan onbereikbaar is.

Het amfitheater bij de Lindenberghaven, zo genoemd vanwege de trappen die het verlaagde deel omzomen, bleek snel na de openstelling van de vernieuwde Waalkade een geliefde parkeerplek. 

Aanvankelijk liet de gemeente weten dat parkeren daar geen probleem was, maar kort na vragen van De Gelderlander daarover veranderde die mening. Een gemeentewoordvoerder meldde: het staat verkeerd op de website.

‘Was dit de bedoeling?’

De ‘sluipparkeerplek’ werd ontdekt door Nijmegenaar Marn Ubbink die daar in augustus een tweet over plaatste. Op zijn foto was een verzameling geparkeerde auto's te zien in het amfitheater. Daarbij stond de tekst: ‘Was dit de bedoeling?’. 

Na de reconstructie van de Waalkade was de veelgebruikte parkeerruimte voor Holland Casino verdwenen. Het grijze asfalt werd vervangen door gras. Zoekende automobilisten vonden al snel de alternatieve ruimte bij de haven.  

Volledig scherm
Dit beeld is verleden tijd: auto's kunnen hier niet meer parkeren. © marn ubbink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.