Paristo verraste haar klas met een moeilijk geheim: ze woont in het asielzoekerscentrum in Nijmegen en moet nu de stad uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Paristo verraste haar klas met een moeilijk geheim: ze woont in het asielzoekerscentrum in Nijmegen en moet nu de stad uit. © Gerard Verschooten

Paristo (14) verrast haar klas met zwaar geheim: ze woont in het Nijmeegse azc en mag niet blijven

NIJMEGEN - Bijna niemand op het Montessori College in Nijmegen wist dat de 14-jarige Paristo* in een asielzoekerscentrum woonde. Tot vrijdag. Toen móést ze het wel vertellen, omdat haar gezin wordt overgeplaatst. Haar klas en de school zijn geschokt.

24 reacties

 • Gonnie Regterschot

  3 maanden geleden
  Geef mensen geen hoop door ze niet binnen te laten. Na 3 of 4 jaar terug moeten, is nog erger.
 • Frits van Raalte

  4 maanden geleden
  De reacties zijn zeer interessant, de positieve en negatieve. Het zegt wat over hoe open of gesloten we staan tov anderen én wat je doorgeeft aan volgende generaties. Over hoe je zelf behandelt wil worden als je (of je nakomelingen) in een dergelijke situatie terecht komt
 • Visser

  4 maanden geleden
  Het zijn zeer hartverwarmende reacties hier. Allemaal van de tegenpartij: met zijn allen voor ons eigen. Rutger Bregman heeft ongelijk. De meeste mensen deugen niet. Tot zover het roemruchte Nederlandse volk. Het zijn onder andere de Koerden die het westen hebben gered van de IS aanslagen. Het zijn de Koerden die onvoorstelbaar hebben geleden onder alle mogelijke dictators en achterlijke culturen. Intelligente mooie mensen. Wie zei er ook weer iets over dankbaar zijn? Gezwets.
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  Ze mag blij zijn dat ze in Nederland mag verblijven. Ik vind dat asielzoekers eens moeten ophouden met zeuren en dankbaar moet zijn.
 • Joop Arts

  4 maanden geleden
  Helaas, succes in het thuisland met dank aan de ouders die kennelijk een verkeerde inschatting hebben gemaakt door hierheen te komen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.