De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. © Erik van 't Hullenaar

Parkeerplaatsen verdwijnen uit centrum: ‘Zorg voor meer transferia’

NIJMEGEN - Haal niet zomaar parkeerplaatsen weg uit het centrum, zorg voor goede alternatieven voor mensen die met de auto komen. Dat pleidooi houd binnenstadmanager Maarten Mulder.

Mulder maakt zich zorgen over het aantal parkeerplaatsen dat verdwijnt uit het centrum en over plannen er nog meer op te heffen. ,,In hoog tempo worden parkeerplaatsen onttrokken aan de binnenstad, zonder daar concrete aantrekkelijke alternatieven tegenover te stellen. Denk aan Waalkade, ringstraten, Eiermarkt, Kelfkensbos, Mariënburg en Molenpoort.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.