De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. © Erik van 't Hullenaar

Parkeerplaatsen verdwijnen uit centrum: ‘Zorg voor meer transferia’

NIJMEGEN - Haal niet zomaar parkeerplaatsen weg uit het centrum, zorg voor goede alternatieven voor mensen die met de auto komen. Dat pleidooi houd binnenstadmanager Maarten Mulder.

21 reacties

 • Remydepemy

  2 jaar geleden
  Kan je ook zien als een bewijs dat parkeerplaatsen niets toevoegen aan een zogenaamd gezond stadscentrum.Het is overigens al lang bewezen en regelmatig hier op gewezen dat een centrum waar weinig auto's komen stukken beter draait dan een stadscentrum ingericht op auto's. Simpelweg omdat men dan oa langer blijft.
 • dalton

  2 jaar geleden
  Uit zijn laatste commentaar plan van de gemeente geen milieu zone had hem nog .Verders heeft u gelijk net zo met oude rokers 
 • ARRA

  2 jaar geleden
   Voor een aantrekkelijk Nijmegen-Centrum zijn voldoende parkeerplaatsen voor alle vormen van vervoer nodig in en nabij het Centrum. Zijn deze er niet, dan prijs je Nijmegen-Centrum uit de markt. Gaan bezoekers wel naar elders. 
 • Choose

  2 jaar geleden
  Rijbewijsgerechtigde leeftijd opschroeven naar 21. Dat zal ongetwijfeld schelen en je ondervangt er direct andere problemen mee.
 • Max

  2 jaar geleden
  Klets toch niet uit je nek, Plienie. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.