De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. © Erik van 't Hullenaar

Parkeerplaatsen verdwijnen uit centrum: ‘Zorg voor meer transferia’

NIJMEGEN - Haal niet zomaar parkeerplaatsen weg uit het centrum, zorg voor goede alternatieven voor mensen die met de auto komen. Dat pleidooi houd binnenstadmanager Maarten Mulder.

 1. Nijmeegse supermarkten mogen op zondag in december open van 6.00 tot 22.00 uur
  PREMIUM

  Nijmeegse supermark­ten mogen op zondag in december open van 6.00 tot 22.00 uur

  NIJMEGEN - Om de kerstdrukte in de supermarkten beter te spreiden, past Nijmegen in december de openingstijden op zondag aan. In de rest van het jaar mogen die winkels op zondagen pas om 12.00 uur ‘s middags open, maar op 6, 13, 20 en 27 december kunnen de deuren al om 6.00 uur open, net als op doordeweekse dagen. De ruimere openstelling geldt niet voor kerstnacht (24 december), eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man gooit brandbommen en raakt gewond bij arrestatie
  Play

  Man gooit brandbom­men en raakt gewond bij arrestatie

 2. Dit was Nederland vandaag: dinsdag 1 december
  Play

  Dit was Nederland vandaag: dinsdag 1 december

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.