Ook bij de Waalhaven, nabij het centrum, moet men voortaan betaald parkeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook bij de Waalhaven, nabij het centrum, moet men voortaan betaald parkeren. © Foto: Bert Beelen

Parkeren in West en bij de Waalhaven voortaan niet meer gratis: ‘Dit slaat door’

NIJMEGEN - Bewoners van een deel van Nijmegen-West zeggen overvallen te zijn over de invoering van betaald parkeren in de wijk. Ook het parkeerterrein bij de Waalhaven, waar dagelijks honderden forenzen de auto parkeren, is sinds deze week niet meer gratis.  

28 reacties

 • Frank Abrahams

  4 maanden geleden
  Het betaald parkeren was op 15-2-2022 een feit in Oud-West. Dit was voor die tijd al merkbaar. Het is drukker geworden en men kan lastig of vaak de auto niet meer kwijt. Ook staan er auto's weken en misschien wel maanden waar niet mee word gereden voor huizen van bewoners waar het gratis parkeren is. Bewoners moeten 20, 25 meter of nog verder hun auto parkeren. Ik zie regelmatig bewoners met zware boodschappen tassen sjouwen naar hun huis. Dit was volgens mij ook niet de bedoeling.
 • Chris Reezist

  4 maanden geleden
  Parkeergeld leverd weer extra geld op, maar voor wie dan?Om de 10 jaar vervangt deze gemeente de straatverlichting, koopt nieuwe parkeerautomaten in (doet geen moer aan de bestrating zelf, laat staan de parkeergelegenheid), en iedereen die kritiek heeft kan kiezen: betalen of oprotten.
 • vannidejo J

  4 maanden geleden
  Wat zou ik graag betaald parkeren hebben in de buurt van Radboud ziekenhuis en universiteit. 's Ochtends vroeg straten al vol, inclusief de stoepen, met over het algemeen medewerker-parkeerders. Zelf slecht ter been, maar geen recht op invalidenkaart. Is (nog) niet erg genoeg. Even boodschap doen of zelf naar het ziekenhuis en plaats is voor de rest van de dag weg. Buurt wil geen betaald parkeren. Zijn veelal jonge gezonde mensen of ze hebben een oprit. Dus tja.....
 • Hans Jacobs

  5 maanden geleden
  Met dank aan de PvdD PvdA D66 en GroenLinks, de rest van de raad was tegen, de droom van oud wethouder Tiemens van GroenLinks komt steeds dichterbij..... betaald parkeren in heel de stad.
 • Frank Put

  5 maanden geleden
  Ook de gemeente Nijmegen frustreert met dit parkeerbeleid hun ingezetenen, bezoekers, toeristen. Ze jagen een ieder ook kosten en ook de stad uit. Welk probleem lost dit parkeerbeleid op? Ook de lokale politiek in Nijmegen staat te ver af van de burgers. Ook weer een lumineus idee van toetsenbord componisten op het stadhuis dit beleid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.