De vier windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15 krijgen binnenkort gezelschap van 11.000 zonnepanelen van Zonnepark De Grift.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15 krijgen binnenkort gezelschap van 11.000 zonnepanelen van Zonnepark De Grift. © Huismerk Energie

Particulieren hebben dubbele belangstelling voor investering in Zonnepark De Grift

NIJMEGEN - Energiecoöperatie WPN heeft ruim voldoende particulieren gevonden om te investeren in Zonnepark De Grift. Zo’n 650 particulieren leggen nu samen 510.000 euro in, verdeeld over 10.200 participaties van 50 euro. Ze hadden echter belangstelling voor het dubbele, 20.000 participaties, goed voor 1 miljoen euro.

5 reacties

 • Sander Hagenbeek

  1 jaar geleden
  Ik neem deel in deze coöperatie maar je investeert alleen in het klimaat. Voor het geld hoef je het niet te doen. Bij de windmolens is het zo dat de winddelen worden terugbetaald uit het rendement en je gaat dus pas na 13 jaar winst maken. Meer een soort crowdfunding dus. Bij de zonnepanelen is er een vast rendement aan het eind van de looptijd van 20 jaar. Je kan beter in een Thorium centrale investeren. Schone energie want het afval wordt hergebruikt en er kan nooit een meltdown plaatsvinden.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Ik heb zonnepanelen Jan en gebruik weinig gas door energiebesparende maatregelen, bijna klimaat neutraal! En wat doe jij?
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Denk dat de milieuramp groter zal zijn als de kerncentrale gaat ploffen , en dat kon nooit gebeuren toch? Dachten ze in Japan ook! Ook door natuurgeweld trouwens!
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Het wordt steeds mooier met gitzwarte ‘natuur’. Als er geld te graaien valt geeft de Nederlandse yup alles op.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Waarin moeten we het dan in investeren Johan Jansen? Kerncentrale bij jouw in de tuin?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen