Bord in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Bord in Amsterdam. © ANP

Partij voor de Dieren in Nijmegen: ‘Rattenval en muizengif verbieden’

NIJMEGEN - Ratten moeten niet gevangen worden met klemmen, muizen mogen niet bestreden worden met gifkorrels. Dat pleidooi houdt Partij voor de Dieren in Nijmegen. Om de huidige rattenoverlast in het Kronenburgerpark te bestrijden, moet er een verbod komen op het voeren van de eenden. 

De Partij voor de Dieren heeft met afgrijzen van de gemeente vernomen dat de ratten in het park bestreden worden met dodelijke vallen. ,,Ratten en muizen horen in het ecosysteem thuis”, stelt gemeenteraadslid Eline Lauret van de partij.

Preventie is volgens haar de beste manier om schade door de dieren te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze geen ziekten verspreiden. Er moet dan geen eten voor ze zijn, zoals gevoerde broodresten, en ook de omgeving en het riool moeten schoon zijn. Ze doet dan ook een beroep op de gemeente om het riool strikter te onderhouden. De vallen moet weg, vindt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.