Volledig scherm
© AD

Partij voor de Dieren: 'Stadhuis Nijmegen moet vegetarisch worden'

NIJMEGEN - Bij feestjes van de gemeente moet bij voorkeur alleen vegetarisch voedsel geserveerd worden. Daarvoor pleitte fractievoorzitter Michelle van Doorn van de Partij voor de Dieren woensdagavond tijdens de politieke avond. 

Bij catering van het stadhuis moet vegetarisch eten de norm worden. Vlees en vis moet alleen geserveerd worden als bezoekers er expliciet om vragen, aldus Van Doorn. ,,Dierlijke eiwitten zijn het meest vervuilende onderdeel van ons voedselpakket’’, legt zij uit. ,,Als green capital moet je duurzaamheid niet alleen uitdragen maar er ook naar handelen. Bij het slotfeest mogen natuurlijk geen bitterballen en kaviaar rondgedeeld worden.’’

Onderzoek

Wethouder Renske Helmer wees erop dat er bij Green Capital-evenementen al zoveel mogelijk vegetarisch is gegeten, bij één symposium was er zelfs helemaal geen vis of vlees te eten. Verder beloofde ze voor april te hebben onderzocht of vegetarisch eten de norm kan worden.

Diverse partijen zoals SP en 50Plus zien de verandering van norm bij voorbaat niet zitten. Iedereen moeten zelf kunnen beslissen wat te eten, vinden zij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.