Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. © Videostill

Partij voor de Dieren wil stookbelasting: ‘Doe haarden en vuurkorven verder in de ban’

NIJMEGEN - Het gebruik van open haarden en vuurkorven moet in Nijmegen verder aan banden worden gelegd, vindt de Partij voor de Dieren. De Nijmeegse fractie oppert een extra stookbelasting of een tijdelijk stookverbod in wijken waar veel uitstoot is.

27 reacties

 • Remco van Ahee

  2 jaar geleden
  Wat een betutteling weer, vreselijk. benieuwd hoeveel aanhangers er van dit artikel zo genaamde "groene"stroom hebben via biovergassingcentrales, eens lekker de BBQ aansteken, gas BBQ hebben, Stook verantwoord, houd rekening met je buren.
 • Hans Bruring

  2 jaar geleden
  Het feit dat er wellicht weinig lichamelijke klachten zijn geconstateerd neemt niet weg dat inderdaad 25% van de fijnstofvervioling van de houtkachels en open haarden komt. Neem de oorzaak weg vóórdat de fysieke klachten heen toenemen. Anders ben je pet definitie te laat!
 • Charles Wit

  2 jaar geleden
  @Selma Dronkers Dus... de volksgezondheid is niet belangrijk? Juist.
 • johan Barn

  2 jaar geleden
  dat het in natuurgebieden verboden is vind ik tot daar aan toe: veel beter voor de natuur zo. maar het nou ook nog eens in de privé sfeer willen verbieden omdat een paar mensen het niet aan kunnen om met buren in overleg te gaan? hou toch op. ik wil iemand best tegemoet komen wanneer ze long klachten hebben en zelf ook enigszins redelijk zijn. maar om het nou helemaal te verbieden? rot toch op.
 • Selma Dronkers

  2 jaar geleden
  Alsjeblieft, er zijn nu veel belangrijkere zaken te regelen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen