Partybus vol RKC-supporters mag Nijmegen niet in: vijf mannen aangehouden

UpdateWAALWIJK - Supporters van RKC Waalwijk zijn maandagmiddag op de A73 bij Beuningen teruggestuurd door de politie. De supporters waren met een partybus onderweg naar de wedstrijd NEC - RKC Waalwijk in het Goffertstadion, maar mochten plotseling Nijmegen niet in. Volgens een van de supporters ‘omdat de bus volgens de gemeente Nijmegen niet in het uit-parkeervak van het stadion paste’. Daarop ontstond consternatie in de bus en werd een raam vernield. De politie heeft vijf mannen aangehouden. 

,,Vlakbij het stadion in Nijmegen werden we opgevangen door de politie”, vertelt een supporter. ,,Er werd niets gezegd, de chauffeur moest onder politiebegeleiding doorrijden en toen merkten we dat we na een tijdje de snelweg weer opreden.” Hij ging vragen wat er aan de hand was en belde ook de supporterscoördinator van RKC, maar die kreeg het ook niet voor elkaar dat de fans terug mochten.

Bij de afrit van de snelweg werd de bus stilgezet en stapte een woordvoerder namens de supporters de bus uit om met de politie te overleggen over hoe het nu verder moest. Volgens de supporter gaven de agenten aan dat ze niet bij het stadion mochten parkeren, omdat ze met een harmonicabus waren. Die zou niet in het uitvak passen. Vervolgens werden enkele supporters boos en werd er een ruit vernield. Dat is volgens een supporter netjes opgelost door een inzamelingsactie te houden onder alle reizigers waarmee een nieuwe ruit werd betaald.

Onder begeleiding van politieauto’s en motoren reed de bus terug naar Waalwijk, maar stopte op een parkeerplaats aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle vlakbij het politiebureau. Daar heeft de politie uiteindelijk drie mannen aangehouden, omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Een persoon is aangehouden voor belediging omdat hij de agenten uitschold en een man is gearresteerd op verdenking van het plegen van de vernieling.

Volledig scherm
© Tom Hessels

Bij de begeleiding van de supportersbus zijn politie-eenheden uit de eenheid Oost-Nederland en Zeeland-West-Brabant ingezet. 

Volledig scherm
Supporters RKC Waalwijk mogen Nijmegen niet in. © Erik Haverhals
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.