Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Aanvaring tussen een passagiersschip en een goederenschip onder de spoorbrug. De 160 opvarenden van het Zwitserse passagiersschip zijn veilig aan wal gezet.Dgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Passagiers gestrand cruiseschip opgevangen in stadhuis Nijmegen, vervangend vervoer onderweg

NIJMEGEN - De circa 160 passagiers van een Zwitsers cruiseschip dat in de nacht van dinsdag op woensdag strandde in de Waal ter hoogte van Nijmegen, kunnen vandaag nog hun tocht hervatten. Een andere rederij heeft aangeboden de passagiers verder te vervoeren, zo meldt de Veiligheidsregio. 

Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: In de Waal bij Lent is vannacht een aanvaring geweest tussen een passagiersschip en een goederenschip. [OP DE FOTO: VRACHTSCHIP DE FORENSO (VOORGROND) VAN REDERIJ RORO GROUP HEEFT EEN FLINKE HAP UIT DE BOEG VAN HET ZWITSERSE PASSAGIERSSCHIP (OP DE ACHTERGROND) GENOMEN] © Paul Rapp
Volledig scherm
Opvarenden van het Zwitserse passagiersschip in het stadhuis van Nijmegen. © Paul Rapp

Het passagiersschip Edelweiss was afkomstig uit Duitsland en botste omstreeks half vier 's nachts tegen een tegemoetkomend vrachtschip, waarna een felle brand ontstond. Toegesnelde hulpdiensten konden de inzittenden snel evacueren en de brand blussen. Niemand raakte gewond.

De passagiers - bijna allemaal met de Zwitserse nationaliteit - zijn opgevangen in de kantine van het stadhuis van de gemeente Nijmegen. De bemanning is wel nog aan de boord van het schip.

Schrik zit erin

Volledig scherm
© Paul Rapp

In de ruimte, die niet toegankelijk is voor pers, krijgen zij een ontbijt aangeboden. Burgemeester Hubert Bruls heeft de mensen inmiddels toegesproken. Hoewel de schrik er goed inzit, is de sfeer gemoedelijk. Uit voorzorg zijn ambulancediensten aanwezig in het stadhuis, maar die zijn vooralsnog niet nodig.

Een woordvoerster van de Veiligheidsregio verwacht dat het nog uren duurt voordat de Edelweiss is afgesleept. Het vrachtschip, dat auto’s richting Duitsland vervoerde, is inmiddels wél afgesleept en ligt aan de kade. De passagiers kunnen naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de ochtend hun toch voortzetten.     

Volledig scherm
© Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.