Volledig scherm
PREMIUM
Annie Custers geniet van het uitzicht terwijl zij fietst. © Bert Beelen

Patiënt Annie (77) waant zich in nieuwe Nijmeegse revalidatiekliniek af en toe op vakantie

NIJMEGEN - High tech-toegerust, ruimer en lichter. Patiënten en personeel zijn verguld met de nieuwe revalidatiekliniek van de Sint Maartenskliniek.

De aanleiding is vervelend. Maar herseninfarctpatiënt Annie Custers (77) waant zich in de splinternieuwe revalidatiekliniek van de Sint Maartenskliniek af en toe wel degelijk ook een beetje op vakantie.

Volledig scherm
Een rails aan het plafond. © Bert Beelen

Dat is op de momenten dat ze op ‘haar’ fiets stapt, een hometrainer van de Sint Maartenskliniek, voor haar kamerdeur. Terwijl haar benen vrolijk molenwieken, biedt een immense etalageruit uitzicht op het door de herfst verkleurde bos. ,,Heerlijk dat ik zo mijn energie kwijt kan.”

Volgens afdelingshoofd Ellen Vogel is de keuze voor brede gangen met ruimte voor oefenfietsen doelbewust gemaakt. ,,We willen dat onze patiënten op elk moment van de dag kunnen oefenen en daarvoor niet meer afhankelijk zijn van de tijdstippen dat de officiële therapieën staan ingepland.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.