Foto ter ilustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter ilustratie. © ANP

Patiënt mijdt ziekenhuis en medicijnen om hoge kosten

NIJMEGEN - Huisartsen hebben steeds vaker te maken met patiënten die niet door willen naar het ziekenhuis voor onderzoek en voorgeschreven medicijnen niet ophalen bij de apotheek. Omdat dit - anders dan het bezoek aan de huisarts - ten koste gaat van het eigen risico van 385 euro per jaar. En dat geld kunnen of willen ze niet missen. 

Dat blijkt uit een rondgang van De Gelderlander langs huisartsen en belangenorganisaties in de regio. Vooral huisartsen in wijken waar veel mensen wonen die het met een minimuminkomen moeten doen, lopen hier tegenaan.

Zoals de wijken Meijhorst en Hatert in Nijmegen. Huisarts Hanneke Nabuurs uit de Meijhorst noemt als voorbeeld het jaarlijkse bloedonderzoek bij mensen met een chronische ziekte als diabetes. Dit is per 2018 uit de huisartsenzorg gehaald, waardoor het ten koste gaat van het eigen risico.

Volledig scherm
© vanRossumDesign
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.