Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter ilustratie. © ANP

Patiënt mijdt ziekenhuis en medicijnen om hoge kosten

NIJMEGEN - Huisartsen hebben steeds vaker te maken met patiënten die niet door willen naar het ziekenhuis voor onderzoek en voorgeschreven medicijnen niet ophalen bij de apotheek. Omdat dit - anders dan het bezoek aan de huisarts - ten koste gaat van het eigen risico van 385 euro per jaar. En dat geld kunnen of willen ze niet missen. 

Dat blijkt uit een rondgang van De Gelderlander langs huisartsen en belangenorganisaties in de regio. Vooral huisartsen in wijken waar veel mensen wonen die het met een minimuminkomen moeten doen, lopen hier tegenaan.

Zoals de wijken Meijhorst en Hatert in Nijmegen. Huisarts Hanneke Nabuurs uit de Meijhorst noemt als voorbeeld het jaarlijkse bloedonderzoek bij mensen met een chronische ziekte als diabetes. Dit is per 2018 uit de huisartsenzorg gehaald, waardoor het ten koste gaat van het eigen risico.

Volledig scherm
© vanRossumDesign
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Brandgrens van bombardement komt tot leven met een ‘avond vol hoop’
    PREMIUM
    VIDEO

    Brandgrens van bombarde­ment komt tot leven met een ‘avond vol hoop’

    NIJMEGEN - Niet de pijn en de verwoesting van het Nijmeegse bombardement, maar leven, hoop en toekomst. Die staan donderdagavond centraal tijdens een bijzonder herinneringsmoment langs de ‘brandgrens’ in de binnenstad. Meer dan 40 muziekgroepen met 600 tot 700 zangers, 20 tot 25 vertellers van verhalen en gedichten en 80 tot 90 hardlopers met fakkels verbeelden vanaf klokslag 20.00 uur een kwartier lang op optimistische wijze de dromen die Nijmegenaren in 1944 hadden op de avond voordat een bommenregen het centrum in puin legde.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.