Foto ter ilustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter ilustratie. © ANP

Patiënt mijdt ziekenhuis en medicijnen om hoge kosten

NIJMEGEN - Huisartsen hebben steeds vaker te maken met patiënten die niet door willen naar het ziekenhuis voor onderzoek en voorgeschreven medicijnen niet ophalen bij de apotheek. Omdat dit - anders dan het bezoek aan de huisarts - ten koste gaat van het eigen risico van 385 euro per jaar. En dat geld kunnen of willen ze niet missen. 

68 reacties

 • Rineke Verhoeven

  2 jaar geleden
   Vanmorgen hoor ik op het nieuws dat volgens een onderzoek van Oxfam Novib de rijkste 26 mensen op de wereld samen evenveel geld hebben als de armste helft van de wereld. En dit verschil wordt alleen maar groter. Dit komt door de manier waarop de belastingbetaling is geregeld. De rijkste mensen betalen nagenoeg niet mee aan publieke diensten zoals zorg. Landen concurreren met elkaar om de laagste belastingen te heffen. Nederland staat in de top 5 van belastingparadijzen, de overheid maakt geheime belastingafspraken met bedrijven. Oxfam Novib wil dat deze afspraken bekend worden gemaakt.
 • Ronald

  2 jaar geleden
  Het is triest dat de mensen die ziek zijn en vaak hierdoor ook niet kunnen werken en het toch al niet breed hebben. Het zou inkomens afhankelijk moeten zijn de rijken moeten juist meer gaan betalen voor de zieken. Het is overduidelijk dat het systeem niet deugd het rijk heeft gefaald hierin voor een deel het wordt onbetaalbaar we zijn begonnen met de knaak!. Als er fouten worden gemaakt krijg ik het geld niet terug na verkeerde diagnose. Wil zelf bepalen of het product goed is voor mijzelf.
 • GaNieGoe

  2 jaar geleden
  We worden in Nederland genept waar we bij staan.En niemand durft ee vuist te maken tegen de farmaceutische industrie. Hoogervorst niet, Klinkt niet, Schippers niet en de huidige bende al helemaal niet.
 • Pipi Langkous

  2 jaar geleden
  Nou meneer Wim.....dan hebt U mazzel....dat U zo even het vliegtuig kunt pakken voor een nieuwe kroon en een goedereisverzekering.....veel mensen kunnen niet eens op vakantie.....en veel mensen zijn al blij dat ze een beetje een auto kunnen onderhouden.Denk dat U Uw ogen sluit...kijk maar eens om U heen.Ik heb ook geen klagen....maar ik zie wel dat heel veel mensen het echt armoedig hebben ....niet omdat ze niet willen werken...maar omdat ze ziek zijn of een beperking hebben.Dat moet toch niet kunnen.....zoals ze steeds beweren in zo n rijk land als de onze????
 • Bernd

  2 jaar geleden
  Wim, ik denk dat de meeste die echt een minima inkomen hebben waar zij niets aan kunnen doen niet eens aan vakantie denken. Maar al blij zijn dat de week weer hebben gered met het geld. Weet niet of u een minima heeft en gun u van harte een vakantie hoor maar dat is bij de meeste niet aan de orde.
 1. Vrouw moest zwijgen over 550 kilo ‘betonverharder’ in haar flat: ‘Anders eindigen we met een kogel door onze kop’
  PREMIUM

  Vrouw moest zwijgen over 550 kilo ‘betonver­har­der’ in haar flat: ‘Anders eindigen we met een kogel door onze kop’

  Met het zweet op zijn voorhoofd sjouwde de rondzwervende Nijmeegse klusjesman Dirk K. vorig jaar 21 zware dozen de seniorenflat binnen van een vriendin in Amersfoort. Ook al ging het volgens hem om onschuldige betonverharder, ze mocht er met niemand over praten. Anders, zou Dirk haar hebben toevertrouwd, eindigden ze allebei met een kogel door het hoofd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

 2. Vitesse-fans niet welkom in stadion, dus samenkomst in Sonsbeekpark
  Play

  Vitesse-fans niet welkom in stadion, dus samenkomst in Sonsbeek­park

Nijmegen e.o.