Volledig scherm
PREMIUM
Paul Eigenhuijsen van VoorNijmegen.Nu © Paul Rapp

Paul Eigenhuijsen: een vreemde eend in de bijt

vrijdaginterviewNIJMEGEN - Slechts één zetel in de Nijmeegse gemeenteraad, maar wel meer dan 2000 volgers op Facebook. Daarmee is VoorNijmegen.Nu een factor van belang in het Nijmeegse politieke leven. Toch vindt voorman Paul Eigenhuijsen (48) zichzelf geen typische politicus: ,,In de gemeenteraad voel ik me nog altijd een vreemde eend in de bijt."

Onlangs werd u in deze krant weggezet als het 'rechtse raadslid van Nijmegen'. Daar was u het niet mee eens.
,,Als je me afzet tegen de huidige coalitie (GroenLinks, D66 en SP), ben ik misschien wel rechts. Maar dat is vooral, omdat ik deze coalitie héél erg links vind. Het huidige stadsbestuur verkondigt echter bepaald niet de mening van de meerderheid van de Nijmegenaren. Neem nu eens de Waalkade: uit onderzoek bleek dat Nijmegenaren géén bussen en evenementen op de kade wilden. Precies wat we nu wel hebben. Ik probeer goed te luisteren naar de inwoners van deze stad."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.