Volledig scherm
Paul Mengde. foto Gerard Verschooten

Paul Mengde nieuwe burgemeester van Heumen

MALDEN - Paul Mengde wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. De gemeenteraad heeft hem donderdagavond voorgedragen als opvolger van Jan van Zomeren. Mengde (60) was al enige tijd waarnemend burgemeester in Heumen.

Van Zomeren stapte in februari op om burgemeester te worden van het Brabantse Gemert-Bakel.

"Er is een klik tussen de gemeenteraad en mij. Die willen we graag uitbouwen", reageerde Mengde donderdagavond, nadat voorzitter Peter van der Molen van de vertrouwenscommissie de voordracht even na achten had bekendgemaakt.

Mengde zei direct dat hij van plan is met zijn echtgenote naar de gemeente Heumen te verhuizen. Zijn voorganger Jan van Zomeren kreeg gedurende zijn hele burgemeesterschap veel kritiek, omdat hij nooit met zijn gezin uit Didam verhuisde. Van Zomeren huurde, na een paar jaar, wel een appartement in Malden. "Ik vind het fijn om een inwoner te worden", hield Mengde de raad voor. "U wordt van mij, en ik word er een van u. Ik zit hier als een blije jongen."

Mengde (PvdA) heeft twintig jaar bestuurlijke ervaring. Hij was zeven jaar wethouder in Veldhoven. Daarna was hij tien jaar burgemeester van Sevenum. Mengde was vanaf februari vorig jaar een jaar waarnemer in de gemeente Cuijk. Vanaf 1 maart van dit jaar is hij waarnemend burgemeester in Heumen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.