Volledig scherm
Tennis/Stock © Getty Images/iStockphoto

Penningmeester studententennisclub zou tienduizenden euro's hebben verduisterd

De penningmeester van de Nijmeegse studententennisvereniging Slow zou voor tienduizenden euro’s aan clubgelden hebben verduisterd. Dat melden meerdere bronnen aan deze krant. Universiteitsweblog Vox meldt dat het mogelijk zelfs om een bedrag van 40.000 euro zou gaan. De penningmeester zelf, die studeert aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ontkent schuld.

De kwestie kwam vorige week aan het licht, toen bij de kascontrole bleek dat een fors geldbedrag ontbrak. Nadat bestuursleden van Slow contact opnamen met de bank, werden hun bange vermoeden bevestigd: ze kregen te horen dat de penningmeester een bedrag van duizenden euro's had opgenomen. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de penningmeester.

Aan Vox laat Loes Royakkers, secretaris van de studentensportvereniging die zo'n 400 leden telt, dat inmiddels aangifte is gedaan bij de politie en dat een onderzoek loopt tegen de penningmeester. Ook zijn de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen op de hoogte gesteld van het incident. Ze zegt niet exact te weten om hoeveel geld het gaat, maar sluit niet uit dat het inderdaad om een bedrag van om en nabij de 40.000 euro gaat.

Smet op het blazoen

Een lid van Slow, die graag anoniem wil blijven, zegt maandag in een e-mail van het bestuur op de hoogte te zijn gesteld van de mogelijk fraude. Volgens hem gonsde het al langer van de geruchten binnen de club dat geld verdween: ,,Slow is een grote club, heeft de zaakjes normaal gesproken goed voor elkaar. Dat op deze schaal wordt gefraudeerd, is natuurlijk een behoorlijke smet op het blazoen.” Ook zou de penningmeester te koop lopen met ‘dure accessoires’: ,,Echt een patsertje, zeg maar. Dit verbaast me niets.”   

De penningmeester in kwestie, wiens naam inmiddels is verwijderd van de website van Slow, laat in een korte telefonische reactie ‘bekend te zijn met de beschuldigingen’ en deze te betreuren: ,,Maar daar ga ik tegenin. Verder onthoud ik me op dit moment van commentaar, dat heb ik zo met de club afgesproken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.