Volledig scherm
Pim van Keeken met de Vierdaagsemedaille van de Duitse militair. © Gerard Verschooten

Per ongeluk Vierdaagsekruisje ‘gestolen’ van Duitse militair

NIJMEGEN - Nijmegenaar Pim van Keeken (33) is naarstig op zoek naar een Duitse militair, die afgelopen vrijdag de Vierdaagse voltooide. Hij heeft het Vierdaagsekruisje van de wandelaar in bezit en wil het graag teruggeven. Maar hij weet niet meer van de man dan dat het een militair uit Duitsland is die voor de tweede keer de mars liep. 

Quote

Ik tilde hem voor de lol op en had daarna zijn Vierdaages­kruis­je in mijn hand

Pim van Keeken

Hij heeft het kruisje door een kleine onhandigheid.,,We staan altijd met een groep toeschouwers aan de Via Gladiola, ter hoogte van de Sint Annamolen”, vertelt Pim vier dagen later. ,,Er was een kleine opstopping en er klonk een hosnummer waar iedereen op aan het springen was. Ook die Duitse militair aan de andere kant van het dranghek.”

,,Ik tilde hem voor de lol op en kort daarna ging de stoet weer verder. We hebben als toeschouwers altijd veel interactie met de wandelaars. We hebben rugzakjes met bier bij ons, die we ook uitdelen. Er zijn zelfs al vaste klanten die speciaal naar ons toe komen. Die militair moest een stukje rennen, om weer bij zijn maten in het peloton aan te sluiten. Toen hij weg was, merkte ik dat zijn Vierdaagsekruisje in mijn hand had. Ik kon ‘m niet meer zo snel terug brengen.” 

Pim voelde zich meteen heel schuldig

De dagen na de intocht bleef het knagen bij Pim van Keeken, dat hij ongewild de medaille van de Duitse militair had ‘gestolen'. Als Nijmegenaar weet hij hoe belangrijk het Vierdaagsekruisje is voor een wandelaar. ,,Ik voelde me meteen heel schuldig. Ik vond ook niet dat ik ‘m op moest spelden, ik heb de Vierdaagse nog nooit gelopen. Ik vertelde mijn zus over het voorval en die besloot een bericht op Twitter te zetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.