Volledig scherm
© Lex de Meester

Peter Jansen definitief hoofdredacteur De Gelderlander

NIJMEGEN - Peter Jansen is maandag definitief benoemd tot hoofdredacteur van De Gelderlander. Jansen (56) werd in mei van dit jaar al aangesteld als interim-hoofdredacteur na het vertrek van Ad van Heiningen.

Jansen: "De Gelderlander is een mooie titel, een van de grootste regionale kranten van het land en heeft potentie. De Gelderlander kan nog een breder publiek aanspreken. Door relevanter te worden. Door de nadruk weer veel meer op eigen nieuwsgaring te leggen, in plaats van persberichten overtikken. De verslaggevers gaan investeren in eigen netwerken en bronnen. De vraag die daarbij leidend is: wat is relevant voor de lezer. Dat verschil gaan de lezers echt merken."

Ervaring
De nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander komt van zusterkrant PZC, waar hij 9 jaar lang dezelfde functie bekleedde. Die krant moet na de benoeming van Jansen bij De Gelderlander op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Jansen brengt een schat aan ervaring in de regionale journalistiek mee. Zo werkte hij op verschillende regiokantoren van meerdere kranten, onder meer in Tiel, Apeldoorn en Groningen.

Redactieraad
'Peter is een journalistiek zwaargewicht, is zeer ervaren in de regiojournalistiek en heeft een duidelijke visie op de wijze hoe De Gelderlander in al haar complexiteit de toekomst tegemoet moet treden', meldt de redactieraad van De Gelderlander. 'Bovendien is het afgelopen half jaar gebleken dat Peter zich ook nadrukkelijk dagelijks met de inhoud van de krant wil bemoeien en daarbij niet zelden de vinger op de zere plek legt'.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.