Volledig scherm
Phil Collins. © EPA

Phil Collins naar Nijmegen! Van deze hits zou je hem nog moeten kennen

luister meeNIJMEGEN - Phil Collins komt voor het eerst in veertien jaar weer naar Nederland. Naar Nijmegen om precies te zijn. Daarmee staat in juni van 2019 opnieuw een grote naam in het Goffertpark. Maar waar kennen we de Brit ook al weer van?

Vooral van populaire nummers als In the air tonight, You can’t hurry love en Easy lover. Volgens Mojo, dat het optreden van Collins in Nijmegen organiseert, heeft geen andere artiest zoveel singles in de Britse Top-40 gehad in de jaren tachtig als Collins. 

Hij behaalde niet alleen solo muzikale successen. Als drummer en zanger van de populaire rockformatie Genesis scoorde hij de nodige hits, waaronder nummers van het album Invisible Touch.

Toch wachtte hij jarenlang met zijn huidige Still Not Dead Yet Live-tour. In een interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone laat hij weten dat hij dat deed, omdat hij niet zeker wist of hij nog wel publiek zou trekken met een show.

Doof

Dat Collins vanaf 2011 lange tijd niet meer op het podium stond, heeft te maken met zijn gezondheid. Zo heeft hij rugklachten en liep hij schade op aan de zenuwen in zijn handen. Ook is hij aan één oor doof. Optreden kan hij alleen nog zittend.

,,Ik dacht dat ik stilletjes zou pensioneren”, zegt Phil Collins over zijn terugkeer. ,,Maar dankzij mijn fans, familie en de steun van een paar buitengewone artiesten, heb ik mijn passie voor muziek en optreden herontdekt. Het wordt tijd dit opnieuw te ervaren. Het voelt gewoon goed.”

Luister hier naar Phil Collins’ grootste hits.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.