Volledig scherm
Een roeiboot en een nagebouwd Romeins galeischip in de Spiegelwaal tijdens de eerste editie van de Traianus Regatta. © Paul Rapp

Phocas wil af van plastic flesjes bij roeiwedstrijd

NIJMEGEN - De Traianus Regatta moet groener worden. Dat wil de organisatie van de Nijmeegse roeiwedstrijd op de Spiegelwaal. Roeivereniging Phocas houdt de wedstrijd 20 april 2019 voor de tweede keer. 

Hoewel roeien niet bepaald vervuilend is, kan er volgens bestuurslid Sophie Tooten van de studentenroeivereniging toch het een en ander worden verbeterd.

Ronkende aggregaten

,,Tot nu toe hebben we geen watertappunten gehad, alleen plastic waterflesjes. Andere drankjes schonken we in plastic bekers. Daardoor kwam veel plastic op de grond terecht." 

Verder wil de organisatie een bio-battery neerzetten, een batterij met duurzame stroom, in plaats van twee ronkende aggregaten. Foodtrucks op zonne-energie en met duurzaam voedsel hebben de voorkeur.

,,We verwachten ongeveer duizend mensen inclusief roeiers", aldus Tooten. De eerste keer deden 166 ploegen mee, afkomstig van alle Nederlandse studentenroeiverenigingen en het Nijmeegse RV de Waal. Komend jaar komen meer andere verenigingen aan de start.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.