Philipp Kopachhevski.
Volledig scherm
PREMIUM
Philipp Kopachhevski. © Vereeniging

Pianist lijkt verbonden aan project Russische overheid, toch gaat zijn concert in Nijmegen ‘gewoon’ door

Hij is een vermaard pianist. Reist met zijn soloprogramma de wereld over. Én hij lijkt verbonden aan een muziekproject van het regime van de Russische president Vladimir Poetin. Toch gaat het optreden van Philipp Kopachevski dinsdag in het Nijmeegse Concertgebouw De Vereeniging gewoon door.

10 reacties

 • Sven Hogenbirk

  1 maand geleden
  Wat ik nou vreemd vind is dat die oorlog tussen Rusland en Ukraine al bijna 10 jaar aan de gang is, zo vlak voor het neerhalen van MH -17. met inname van de Krim hoorden we niks vanuit Brussel....Was het toen niet al beter geweest om alles met Rusland te boycotten? Dus ook op cultuur gebied? Het sluiten van de Hermitage in Amsterdam zou daar een goed voorbeeld in zijn. En dus ook een pianospeler...die voor het beleid van Vladimir P. is..
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Zijn er dan geen anderde mensen die piano kunnen spelen? Of een cd?
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Ik ga niet naar en koop niets uit Israel vanwege hoe ze de Palestijnen behandelen. Ik ga niet naar en koop niets uit Turkije vanwege hoe ze Koerden behandelen en Erdogan. Hoe anders moet je de bewoners van die landen laten weten dat je het niet eens bent met de manier waarop zijn zich gedragen. Dan moeten ze maar een ander bestuur kiezen. Dit geld ook voor Rusland.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Wordt door het laten optreden van o.a. Russische artiesten en het mee laten doen van Russen aan sportevenementen de oorlog tussen Russen en Oekraïne niet in stand gehouden? Indien de Russen massaal in opstand komen in eigen land tegen het beleid van Poetin en voornoemde oorlog wat zou dat tot gevolgen kunnen hebben ..............?
 • Frederik de Haan

  2 maanden geleden
  Laat pianist Kopachevski toch met rust mensen: de oorlog in Ukraïne wordt door politieke motieven ingegeven, niét door kunstzinnige en artistieke motieven. Het kan juist voordélig zijn, dat de burgers van landen onderling vriendschappelijk blijven. Oorlog is altijd door politici ingegeven, niét door kunstliefhebbende mensen. En ja, de Ukraïne-oorlog is fout.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen