Volledig scherm
Pierre Guelen © Jimmy Israel / Schiet7kleuren.

Pierre Guelen van Planon uitgeroepen tot ‘Nijmeegs ondernemer 2019'

NIJMEGEN - Pierre Guelen, oprichter en directeur van software bedrijf Planon, is uitgeroepen tot de ‘Nijmeegs ondernemer van 2019'. Hij kreeg de prijs vrijdagavond in de Vereeniging in Nijmegen.

Pierre Guelen (60) begon 35 jaar geleden op de spreekwoordelijke zolderkamer met een bouwkundig ingenieursbureau. Het toenmalige Philips in Nijmegen, nu NXP, was zijn eerste grote klant. Nu werken er ruim 750 mensen bij het IT-bedrijf. Planon groeit  jaarlijks met zo’n 14 procent. Elk jaar heeft het bedrijf veertig à vijftig extra mensen nodig.

Grote bedrijven

Planon levert software voor bedrijven om hun vastgoed te beheren en het gebruik van een kantoor of gebouw te optimaliseren. Het Nijmeegse bedrijf heeft bijna alle ministeries als klant, net als het gebouw van de Tweede Kamer en parlementsgebouwen in Londen, Parijs, Berlijn. Bij grote bedrijven als Shell, Siemens, Philips en NXP is Planon eveneens kind aan huis.

In de race voor de titel ‘Nijmeegs ondernemer van 2019' waren  ook Marije van der Valk van hotel Van der Valk Nijmen-Lent en Jan Diebels van Dedicated Fashion. De Nijmeegse  ondernemersverkiezing werd dit jaar voor de  elfde keer gehouden.

Volledig scherm
Pierre Guelen. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.