Een Pietje abseilend van het dak van het Amalia Kinderziekenhuis, onderdeel van Radboudumc, blijft hangen bij het raam van de zieke 5-jarige Jonathan uit Geffen.
Volledig scherm
Een Pietje abseilend van het dak van het Amalia Kinderziekenhuis, onderdeel van Radboudumc, blijft hangen bij het raam van de zieke 5-jarige Jonathan uit Geffen. © Paul Rapp

Pietenbezoek voor zieke Jonathan (5): ‘Dit was héél speciaal’

NIJMEGEN - Zwaaien naar Pietje, bungelend voor het ziekenhuisraam van Jonathan. Het was een superverrassing vrijdagochtend voor het 5-jarige jongetje dat al ruim twee maanden in het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen ligt, dat is onderdeel van het Radboudumc. 

 1. Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael
  PREMIUM

  Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael

  NIJMEGEN - Razendsnel gaat hij met zijn blauwe doekje en een fles ‘clean&easy‘ door de bus. Stopknoppen, stangen, leuningen: álles waar passagiers met hun vingers aan zitten, maakt hij schoon met het middeltje dat bacteriën en virussen doodt. Het is een extra poetsbeurt vanwege corona. En zo desinfecteert hij alle aanraakpunten in de vele tientallen Breng-bussen die op een dag op het Nijmeegse station binnenkomen. Zijn het er zestig? Honderd? ,,Ik tel ze niet.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.