Volledig scherm
Pieter Derks © Merlijn Doomernik

Pieter Derks genomineerd voor prestigieuze cabaretprijs Poelifinario

NIJMEGEN - De Nijmeegse cabaretier Pieter Derks is genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario.  Dit werd zaterdag bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van op radio 1.

De Poelifinario wordt georganiseerd door VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Met deze prijs wil ze het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het afgelopen seizoen belonen.  

Derks is met het programma Voor wat het waard is genomineerd in de categorie ‘Engagement’. Dit zijn voorstellingen gekenmerkt door persoonlijke en/of maatschappelijke betrokkenheid bij de samenleving. Zijn tegenstanders zijn Jan Beuving met Rotatie, Louise Korthals met Alles is er en Claudia de Breij met #NU. Zij won in 2010 al een keer eerder de Poelifinario. 

‘Trots en tevreden’

Op Instagram laat Derks weten ‘ontzettend blij’ te zijn met de nominatie. Hij plaatste op dit sociale medium een foto van zichzelf met zijn kinderen in de Nijmeegse schouwburg. Gisteravond vond hier zijn laatste voorstelling van het seizoen plaats en hij kijkt er op terug als een ‘trots en tevreden man.’

Andere nominaties

De Poelifinario kent ook nog twee andere categorieën. In de categorie ‘Entertainment’ zijn Lenette van Dongen en het cabaretduo Martine Sandifort en Remko Vrijdag genomineerd. Peter van Rooijen en Theo Nijland kunnen er met de prijs vandoor gaan in de categorie Kleinkunst.

De prijzen worden 30 september uitgereikt in schouwburg Diligentia in Den Haag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.