Pieter uit Hengelo verslaat Willem uit Nijmegen als ‘leukste hond van Nederland’

VIDEOHENGELO/HILVERSUM - Pieter, de schoolhond uit Hengelo, is vrijdagmorgen uitgeroepen tot de Leukste hond van Nederland. Dat is bekendgemaakt bij het radio 10-programma Ekdom in de morgen.

Hij kreeg een ‘brokaal’ uitgereikt uit handen van hondenkenner Martin Gaus. „Ik denk dat hij op school komt te staan”, aldus een blije Erna Nijeboer, de eigenares uit Hengelo. „Superleuk. Heel erg leuk. Mijn doel was om meer bekendheid voor de schoolhond te krijgen. Dat is gelukt”, aldus Erna Nijeboer.

Faalangst

Pieter is een 4-jarige Australische Labradoodle. Iedere dinsdag gaat hij vanuit Hengelo mee naar De Noorderborch in Almelo. De hond wordt ingezet bij kinderen die bijvoorbeeld faalangst hebben. Of hij wordt voorgelezen door dyslectische kinderen.

De langharige teckel Willem uit Nijmegen was ook in de race voor de titel. Hij is CHO van het Arnhemse bedrijf 50 Company, de Chief Happiness Officer.

Volledig scherm
Schoolhond Pieter op basisschool De Noorderborch. © Emiel Muijderman
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.